Guvernul Republicii Moldova

Agenţia Naţională Antidoping

A A A

Agenția Națională Antidoping din Republica Moldova a semnat un аcord de colaborare cu Agenția Națională Pentru Cercetare și Dezvoltare

Published on: Tue, 02/18/2020 - 16:44

La data de 14 februarie 2020, Agenția Națională Antidoping din Republica Moldova a încheiat un Acord de colaborare cu Agenția Națională Pentru Cercetare și Dezvoltare. Documentul a fost semnat de către directorul general al ANAD Artiom Jucov și directorul general adjunct ANCD Viorica Boaghi.
Extinderea cooperării intersectoriale reprezintă o etapă foarte importantă în dezvoltarea Mișcării Antidoping în Moldova și în dezvoltarea țării în ansamblu. Potrivit dnei Viorica Boaghi, „una dintre prioritățile principale este sănătatea și medicina, indiferent de calea prin care se va realiza această cercetare”. De asemenea, Boaghi a mulțumit ANAD pentru inițiativă, subliniind că, în ciuda faptului că agențiile nu au cooperat foarte mult, a exprimat încrederea în reușita acestui acord: „Ne-am asigurat că putem lucra împreună în domeniul antidoping”.
La rândul său, directorul ANAD, Artiom Jucov, a mulțumit ANCD pentru încrederea lor și pentru faptul că ajută la desfășurarea cercetărilor în toate aspectele importante ale vieții țării, dar acum au acordat o atenție deosebită sportului și antidopingului.
„Datorită cercetărilor, sportivii și cetățenii vor putea sa aibă o viziune mai bună și vom putea lucra încă într-o direcție pentru dezvoltarea sportului și a intereselor naționale”, a subliniat Artiom Jucov.

Informații de contact

bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt , 180

of. 710, 711; 712; 713

mun. Chişinău, Republica Moldova

MD-2004

tel/fax 373 22 820 815

E-mail: officeagency@anad.gov.md